All for Joomla All for Webmasters

BOG JE NA NEBU, KUM JE NA ZEMLJI: “Spašavanje kuma Felića”

05 February 2020
(7 ocjena)
Pročitano 3954 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Svakim danom svjedočimo i političkom kadroviranju, uhljebljivanju podobnih poslušnika u državnim institucijama, javnim poduzećima.

Svjedočimo i ovaj put uvlakačima, guzeljupcima svih vrsta, kategoriji koju bez imalo razmišljanja možemo proglasiti nacionalnim sportom. Gulanferima, predatorima kojima predatorstvo postade imperativ, i koji misle kako im je sve dozvoljeno. Koji pokušavaju uzeti i uzimaju i više nego što im pripada, i koji svoj način postojanja osnovan na modusu imanja političke moći vide kao najprirodniji, štoviše kao jedini prihvatljiv. Likovima kod kojih ne postoji hamletovska dilema „biti ili ne biti“. Oni nedvojbeno s pozom “must have”, svojim djelima i javnim istupima iritiraju ili bacaju u očaj razumne.

Nakon smjene s dužnosti direktora javnog poduzeća VODOVOD u Bihaću, Damir Felić po struci dipl. ing. saobraćaja i komunikacija u roku od 24 sata zaposlen je u javnu ustanovu Kantonalna bolnica “dr. Irfan Ljubijankić”. Naravno, na čelu operacije pod kodnim nazivom “Spašavanje kuma Felića” bio je nitko drugi do direktor dr. Havić Hajrudin (SDP) kum Damira Felića (SDP). Direktor dr. Havić uspješno je izveo operaciju i spasio kuma Felića uhljebivši ga u administraciju Kantonalne bolnice i sasvim je nevažno što će raditi diplomirani inžinjer saobraćaja i komunikacija Damir Felić u prenapučenoj administraciji bolnice u kojoj radi oko 200 uposlenika, jer dr. Havić se držao one narodne BOG JE NA NEBU, KUM JE NA ZEMLJI. I onako Havićev kum Felić neće ništa raditi do što će ispijati kafe sa svojim kumom Hajrudinom, a kumovo virtualno radno mjesto na kojem će svakog mjeseca u džep stavljati ne manje od 2000 KM a možda i više plaćati će poreski obveznici iz realnog sektora.

Ovdje je dr. Havić demonstrirao političku moć, nečovječnost na ličnom i društvenom nivou. Direktor dr. Havić dokazao je da se ovdje o političkoj povezanosti i povlaštenim pojedincima kojima su vrata širom otvorena. O namjerno dizajniranoj SDP-ovoj politici u Krajini na čijem čelu se nalazi upravo dr. Hajrudin Havić. Havićeva sebičnost, nezasitnost, a samim time i totalna neodgovornosti prema društvu, teško će se iskorijeniti osim radikalnom promjenom samog čovjeka, svojevrsnom katarzom mentalnog prostora.

Ovo političko, kumsko, prijateljsko uhljebljivanje kuma Felića neumorno djeluje i odlučuje o našoj sudbini, stavlja nas na marginu događanja, omalovažava, vrijeđa inteligenciju, i neodoljivo nas podsjeća na uređenja plemena na kojem bi im i sami antropolozi pozavidjeli. I na kraju da li će Direktor gulanfer, predator kojem je predatorstvo postalo imperativ, i koji misli kako mu je sve dozvoljeno, demantirati još jednu "laž i dezinformaciju" portala bisce.ba 

Top