All for Joomla All for Webmasters

PRILOG MATERIJALNI DOKAZI: ZA SVAKU BOLEST IMA LIJEKA, A ZA LOPOVLUKE JE LIJEK ZATVOR

15 April 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 3059 puta

... očito da nisi shvatio ironiju u komentaru na račun cijelog teksta koji je produkt psihički poremećene osobe koja nekada iz svoje, a nekada iz tuđe glave za neku sitni paru pokušava nekome napakostiti. A bolesnom nemožeš ni zamjeriti. .... komentar Željka Mirkovića objavljen 13. aprila 2020.godine u 15:39 na Facebook profilu Hazima Alagića

U svojem komentaru propali političar i provjereni “glodar” Budžeta od nivoa Općine pa do Federacije Željko Mirković (SDP), autora članka pod naslovom “PREMIJER VLADE USK MUSTAFA RUŽNIĆ JAVNIM NOVCEM FINANSIRA PROPALOG POLITIČARA ŽELJKA MIRKOVIĆA”, a koji je objavljen na našem portalu bisce.ba, “počastito" je uvredljivim i klevetničkim epitetima. Nakon konsulatacija sa uglednim advokatskim uredom iz Bihaća, propali SDP-ov političar Željko Mirković morat će pred licem pravde predočiti materijalne dokaze kao što su liječnička dokumentacija da je autor i vlasnik portala bisce.ba “psihički poremećena” osoba. Isto tako će Željko Mirković morati na Sudu iznijeti materijalne dokaze iz čije to glave i za koliko novca je vlasnik portala bisce.ba i autor objavio pomenuti članak.

U objavljenom članku nezavisni informativni portal bisce.ba namjerno nije objavio materijalne dokaze o iznesenim tvrdnjama, te ovom prilikom javnosti grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona predočavamo materijalne dokaze.

Željko Mirković je lažni ljevičar te kada je bio Predsjedavajući Općinskog vijeće Bihaća 2010. godine, usvojen je zaključak o oprostu kamata “Una banci” od više stotina hiljada maraka, za koji je revizorski izvještaj potvrdio da to nije bilo u korist Općine Bihać.

Ranije je naš portal pisao o aferi “Četiri junice” koja je potresla javnost Bihaća, a naročito vjernike Islamske vjeroispovjeti, u središtu ove afere bio je bivši poslanik u Skupštini USK-a i Domu naroda F BiH Željko Mirković. Afera je u političkom i u moralnom smislu bacila je SDP Bihaća na koljena. Za iznesenu tvrdnju u našem članku postoji svjedoci koji su prisutvovali činu kada je tadašnji Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača osobno u ruke predao 2000 KM Željki Mirkoviću i kazao da plati četiri junice lokalnom mesaru iz Sokoca. Mesar iz gradskog naselja Sokolac od Željka Mirkovića nikada nije dobio novac, te je na kraju Hamdija Lipovača ponovno i lično platio četiri junice mesaru. Nakon objavljenih nekoliko članaka o aferi “Četiri junice” propali političar Željko Mirković nikada nije dematirao naše tekstove.

Iznijeli smo tačne i provjerene informacije, a koje su dostupne svim građanima Bihaća i USK u službenoj bazi podataka koja vodi evendiciju primanja tzv. političara u Bosni i Hercegovini, a koja je javno dostupna na linku http://imovinapoliticara.cin.ba/primanja.php?ime=2396 da je Željko Mirković je kao zastupnik u Domu narodu F BiH u mandatu 2015.-2018.godine iz budžeta isisao 164.385,55 KM javnog novca po sljedećim osnovama:

Plata: 114.407,45 KM
Topli obrok: 6.951,80 KM
Odvojeni život: 7.500,00 KM
Smještaj: 17.200,00 KM
Posjeta porodici: 3.900,00 KM
Prevoz: 12.480,00 KM
Regres: 1.705,50 KM
Korištenje kola: 215,80 KM
Dnevnice:: 25,00 KM

Na koncu smo objavili istiniti i javno dostupan podatak sa službene web stranice Finansijsko-informatičke agencije Federacije BiH na linku fia.ba i akta.ba, da je Željko Mirković nakon što je izgubio i do nogu potučen na općim izborima 2018.godine “zaronio” u Budžet Unsko-sanskog kantona. Rezultat Mirkovićevog ronjenja na dah je 15.000 KM javnog novca a koji je Premijer Vlade Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić (A-SDA) poklonio Mirkovićevom Udruženju za aktivnosti na vodi i pod vodom. Pomenute Udruženje pod imenom “Aquarius” registrovano je na suprugu, na adresi stanovanja propalog i umišljenog političkog maga Željka Mirkovića Bosanska 22, Bihać.

 

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Portal Bisce.ba
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top