All for Joomla All for Webmasters

SRAMOTNO: U BIHAĆKOM MERHAMETU NE ŽELE BESPLATAN KRUH ?

11 August 2020
(0 ocjena)
Pročitano 1321 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Pored sve većih društveno-političkih problema u našem kantonu, na žalost zapostavljeni ostaju socijalno-ugrožene kategorije. Ovo potvrđuje činjenica da javne kuhinje koje djeluju na području USK svakodnevno imaju pune ruke posla. Samo bihaćki Merhamet godišnji podijeli je preko 70.000 obroka.

Javne kuhinje uglavnom posjećuju starije osobe, koje su poslije rata ostale bez ikakvih primanja. Među njima su logoraši i civilne žrtve rata o kojima država uopće ne vodi računa. Kao i sve javne kuhinje u Bosni i Hercegovini tako bihaćka javna kuhinja isključivo funkcioniše na donacijama građana i privrednih subjekata. Česti su pozivi iz Regionalnog ureda Merhamet da se svi koji mogu uključe u akciju pomoći našem stanovništvu koje se nalazi u stanje socijalne potrebe.

U telefonskom razgovoru vlasnik pekare MELLISA-NAS iz Bihaća za nas portal bisce.ba kazao je da njegova pekara iskazala želju da pomogne Merhametovoj javnoj kuhinji u Bihaću tako što bi im svakog dana BESPLATNO davali kruh u količinama koje su im potrebne. U nastavku razgovora vlasnik pekare Nasufović Mehmed ističe da je kontaktirao Fikreta Draganovića, predsjednika udruženja MERHAMET Bihać, te mu kazao da njegova pekara želi svakog dana BESPLATNO davati kruh za javnu kuhinju u Bihaću. No, odgovor koji je dobio od Fikreta Draganovića šokirao je vlasnika pekare u Bihaću. Predsjednik udruženja Merhamet u Bihaću odgovorio je vlasniku Nasufoviću da će razmisliti o besplatnom kruhu za javnu kuhinju u Bihaću.

Građani Bihaća imali su prilike da u medijima čitaju o tome kako su Merhametove javne kuhinje zaboravljene a posebno od strane političara, da imaju nedovoljnu podršku iz budžeta grada Bihaća, da iz kantonalnog budžeta ne dobijaju nikakvu podršku, te da javne kuhinje funkcionišu zahvaljujući dobrim ljudima i kompanijama. Sa druge strane imamo sramotnu činjenicu gdje bihaćka privatna pekara želi pomoći javnoj kuhinji u Bihaću BESPLATNIM kruhom u startu našla pred zidom nerazumijevanja od strane Predsjednika udruženja Merhamet u Bihaću Fikreta Draganovića koji je “odbio” vrijednu donaciju u vremenu kada svakim danom raste broj korisnika javne kuhinje u Bihaću.

Top