All for Joomla All for Webmasters
vaha

vaha

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Konstituirajuća sjednica skupštine USK, saziv 2018. - 2022.godina, održana je 21. novembra 2018.godine u Bihaću. Nakon što je 28 novoizabranih zastupnika položilo zakletvu i preuzelo certifikate, konstituirajuća sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) je prekinuta.

Jedan od najpoznatijih vokala jugoslovenske muzičke scene i član nekadašnjeg kultnog benda Bijelo dugme, Alen Islamović u ekskluzivnom intervjuu za portal Standard otkriva da je odlučio da uđe u političke vode, motivisan isključivo jednim ciljem – da sačuva rodni Bihać od migrantske krize i pohare.

Bihaćka SDP koja bi trebala biti predstavnik socijaldemokratije u Bihaću pala je na niske grane. I stanovnici Bihaća to primjećuje. Od sramotnih unutarstranačkih bokserskih razmirica, preko upitnog, slabašnog i jadnog rukovodstva, do saniranja štete iz prošlosti koja je natovarena na leđa novoj, izgledno nespremnoj generaciji socijaldemokrata kojoj pripadaju Adnan Habibija, Amir Koričić, Admir Čavkić, Irma Selimović, Aljoše Bobića, Emira Hujića, Emine Štrkljević i drugih, sve je jasnije da  bivši SDP Bihaća proživljava svoje posljednje dane u političkoj historji grada Bihaća.

U Statutu Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine u članku 5. piše da “SDP BiH ostvaruje programske ciljeve na principima i osnovama savremene socijaldemokratije i drugih naprednih ideja ljevice, evropskih standarda političkog djelovanja i parlamentarne demokratije. SDP BiH ne prihvata nedemokratske, totalitarne ili druge nasilne metode i oblike ugrožavanja i ograničavanja ljudskih prava i sloboda.”

Gradsko vijeće Bihaća, na prijedlog gradske uprave i gradonačelnika Emdžada Galijaševića sredinom 2015.godine, je većinom glasova usvojilo Odluku o davanju saglasnosti za oduzimanje poljoprivrednog zemljišta od prijeratnih korisnika, a radi dodjele Gradu Bihaću na upravljanje i korištenje. Ovom saglasnošću zemljište koje je koristilo jedanaest zemljoradničkih zadruga trebalo je biti vraćeno Gradu Bihaću na upravljanje s ciljem povećanja poljoprivredne proizvodnje i korištenja obradivih površina.

U svakom društvu u kojem postoji slaba kontrola političari će biti nemoralni. U razvijenim demokratijama postoje slobodni mediji koji razotkrivaju afere i nezavisno sudstvo koje te afere procesuira. Ako kod nas u medijima još nešto i bude objavljeno o nezakonitim potezima pojedinaca, sudstvo izuzetno rijetko išta poduzima.

U oktobru 2019. godine gradski odbori Pomaka i SDA u Bihaću potpisali su Sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanju "10 za Bihać - Partnerstvo za Bihać". Ovim činom su SDA i Pomak uspostavili saradnju u Gradskom vijeću Grada Bihaća s ciljem, kako se u Sporazumu navodi, političke stabilizacije i daljeg razvoja Grada Bihaća.

Page 1 of 4
Top