All for Joomla All for Webmasters

JABLANSKA CESTA SMRTI: KOLIKO JE POTREBNO DA BUDE IZGUBLJENO LJUDSKIH ŽIVOTA DA BI SE MUP USK PROBUDIO ?

09 February 2020
(2 ocjena)
Pročitano 1540 puta

KOLIKO JE POTREBNO DA BUDE IZGUBLJENO LJUDSKIH ŽIVOTA DA BI SE MUP USK PROBUDIO ?

Magistralni put M14 (Jablanska) koji povezuje Bihać i Cazin u zadnje vrijeme ponovo je postala opasna za pješake i savijesne vozače. Stacionirani radar koji se nalazi na lokaciji kod bivše Željezare (Krajinametal) mjesecima nije u funkciji, semafor na raskrsnici kod bezinskih pumpi Euro Jet i Čavkunović ne radi skoro godinu dana, a policijske kontrole su rijekte. Zbog ne postojanja stroge kontrole saobraćaja (Policija, radari, semafori…) nesavijesni vozači u zadnje vrijeme luduju Jablanskom bez ikakvih sankcija.

Udes koji se nedavno desio na raskrsnici na kojoj skoro godinu dana ne radi semafor

 

Magistralni put M14 koji povezuje Bihać i Cazin, poznatiji kao Jablanska ulica zbog mnoštva jablana (drvored duž ulice) koji su prije mnogo godina krasili ovu ulicu, poznata je kao “cesta smrti” jer se na ovom magistralnom putu desilo mnogo saobraćajnih nesreća koje su imale tragičan ishod.

Na ovom magistralnom putu stradavali su ne samo pješaci, već i biciklisti, a bilo je i smrtnih slučajeva u udesima dvaju ili više automobila.

VEZANI TEKST: Jablanska cesta smrti: Dok motoristi i nesavijesni vozači luduju policija kažnjava zbog pojasa

Bilo je slučajeva da automobil zbog brze i neprilagođene vožnje udari pješaka.

VEZANI TEKST: FOTO: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U JABLANSKOJ ULICI U BIHAĆU, AUTOMOBIL UDARIO PJEŠAKA, STIGLA HITNA POMOĆ

Građani koji žive u ovom dijelu Bihaća pitaju se zašto stacionirani radar mjesecima nije u funkciji?, zašto semafor ne radi i zašto policijske patrole nisu češće i ne rade po principu kontrole prometa ovim dijelom grada prijenosnim radarima?

Ovim tekstom se želi skrenuti pažnja nadležnima na problem učestalog divljanja nesavijesnih vozača ovom ulicom u kojoj je ograničenje 60 km na sat a vozi se i preko 100 km na sat. Ovo je gusto naseljeno mjesto i ima dosta đaka, stoga bi nadležne institucije i organi trebali u buduće povesti malo više pažnje i brige prema ovom problemu dok ne bude kasno i nečiji život bude ugašen.

Top