All for Joomla All for Webmasters

GRADSKA ORGANIZACIJA SDA BIHAĆA PREDLOŽILA KANDIDATA ZA PREDSJEDAVAJUĆEG GRADSKOG VIJEĆA BIHAĆA

12 May 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 1408 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

U oktobru 2019. godine gradski odbori Pomaka i SDA u Bihaću potpisali su Sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanju "10 za Bihać - Partnerstvo za Bihać". Ovim činom su SDA i Pomak uspostavili saradnju u Gradskom vijeću Grada Bihaća s ciljem, kako se u Sporazumu navodi, političke stabilizacije i daljeg razvoja Grada Bihaća.

Potpisivanjem Sporazuma formirana je nova većina u Gradskom vijeću Bihaća od 16 vijećnika SDA i POMAK-a. U posljednjih 6 mjeseci aktulana većina u Gradskom vijeću Bihaća smijenila i imenovala je nove direktore javnih institucija i poduzeća čiji je osnivač Grad Bihać osim Predsjedavajućeg gradskog vijeća Davora Župu. U međuvremenu SDA i POMAK-a pronašli su politički modus kojim bi imenovali novog Predsjedavajućeg gradskog vijeća Bihaća. Obzirom da SDA Bihaća ima najviše vijećnika u Gradskom vijeću Bihaća po Statutu grada Bihaća pripada im pozicija Predsjedavajućeg gradskog vijeća Bihaća.

Tim povodom Gradska organizacija SDA Bihaća 7. maja 2020.godine, sa početkom u 18:00 sati, održala je sjednicu na kojoj su, između ostalog, birali i predlagali kandidata za Predsjedavajućeg gradskog vijeća Bihaća.

Sa 11 glasova za Predsjedavajućeg gradskog vijeća predložen je vijećnik Irman Alijagić. Za vijećnika Irmana Alijagića glasali su: Damir Hodžić, Ervin Bibanović, Edin Felić, Bajro Dedić, Nedin Dedić, Aris Mašić, Mustafa Zulić, Almir Tutić, Enes Prošić, Edin Bašagić i Amra Ćehajić.

Protiv prijedloga da vijećnik Irman Alijagić bude predložen za Predsjedavajućeg gradskog vijeća Bihaća su bili: Samir Muminović (Predsjednik GO SDA Bihać), Refik Imširević, Almira Seferagić, Amar Dizdarić, Semira Filipović, Amir Dedić, Asmir Felić i Alen Mehdin.

Da li će vijećnik Irman Alijagić dobiti podršku u Gradskom vijeću Bihaća za izbor Predsjedavajućeg gradskog vijeća Bihaća saznat ćemo na narednoj sjednici GV Bihaća.

Top