All for Joomla All for Webmasters

IZBORNA LISTA SDP BIHAĆA ZA LOKALNE IZBORE 2020.GODINE: NAGRAĐEN OPTUŽENIK, PONIŽENA ŽRTVA NASILNIŠTVA

01 August 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 2120 puta

Da je u bihaćkom SDP-u dosta toga trulo nije neka novost. Unutarstranački odnosi već dulje vrijeme vriju. Izborna lista za lokalne izbore 2020.godine samo su potvrdile veliku podijeljenost, a u četvrtak smo dobili još jednu potvrdu kako u vrhu bihaćkog SDP-a i oko njega ima ljudi koji su tamo zalutali.

Izborna lista bihaćkog SDP-a za lokalne izbore 15. novembra 2020.godine, još je jednom potvrdila kolika je samovolja, pa i politička bezobzirnost, tzv. stranačkih elita u SDP-i Bihaća. Sa ovom izbornom listom koju smo dobili od našeg izvora iz gradske organizacije SDP Bihaća ne može dobiti više od 4 posto glasova na lokalnim izborima u Bihaću. Razloga je više zašto smo iznijeli ovu procjenu rezultata između ostalog što su za nosioca liste stavili Alena Zulića protiv kojeg je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona provelo i završilu istragu te podiglo optužnicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja lake tjelesne ozljede podpredsjedniku SDP-e Bihaća Čavkić Admiru.

Optužnicu protiv Alena Zulića potvrdio je i Sud u Bihaću dana 04. juna 2020. godine. Isto tako važna činjenica je da “bokser” Alen Zulić nema nikakvo iskustvo u političkom radu i nema nikakvu izbornu bazu, osim što je višegodišnji “uhljeb” na plećima poreskih obveznika grada Bihaća. S druge strane žrtva “siledžijskog” performansa Alena Zulića, podpredsjednik SDP Bihaća Admir Čavkić je “nagrađen” pozicioniranjem tek na 25. mjesto izborne liste za Gradsko vijeće i mala je vjerojatnost da će Admir Čavkić preskočiti sve prepreke koje su mu pred noge bacili Alen Zulić i Hajrudin dr. Havić.

Dvojac Zulić – Havić priuštili su luksuz da Marijana Mihića odanog i lojalnog pobornika ideje socijaldemokratije preko 40 godina te jednog od najpopularnijih članova bihaćkog SDP-a sa odličnom izgrađenom biračkom bazom u gradu Bihaću uopšte nisu stavili na izbornu listu. Marijan Mihić je puno kvalificiraniji od mnogih na SDP-ovoj listi vrlo sistematičan, temeljit, organiziran i sposoban, možemo slobodno kazati jedan od najboljih u bihaćkom SDP-u. Upravo su Zulić – Havić zbog toga Marijana Mihića izostavili sa liste i odlučili ga posve marginalizirati i ukloniti s političke scene grada Bihaća.

SDP Bihaća odavno nema nikakvu ozbiljniju političku snagu u Bihaću i toga su svi svjesni. Članovi SDP Bihaća svjesni su da sa ovakvom izbornom listom neće imati više od jednog ili dva vijećnika u gradskom vijeću Bihaća. Mnogi članovi Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a Bihaća sanjaju da se pod svaku cijenu dokopaju neke funkcije u gradu Bihaću koja bi im garantirala pristojne prihode i tobožnji politički utjecaj. I zbog toga se nitko od njih nije pobunio zbog nepravde koja je nanesena Admiru Čavkiću i Marijanu Mihiću. Koliko su partijske kolege ponizili Čavkića i Mihića pokazuje i to da su mjesto na listi dobili potpuni anonimusi, dojučerašnji članovi SDA, DF-a, braća, tazbinska rodbina ...

1. ALEN ZULIĆ
2. FATKA KULENOVIĆ
3. SULEJMAN KULENOVIĆ
4. ALJOŠA BOBIĆ
5. ZORA TOMLJENOVIĆ
6. ADNAN HABIBIJA
7. EMIR MUJADŽIĆ
8. RUSMIRA KONJEVIĆ
9. EMINA ŠTRKLJEVIĆ
10. AMIR KORIČIĆ
11. ANITA REDŽIĆ
12. SAŠA SMILJANIĆ
13. JASMINA DEDIĆ
14. ADIS ŠUŠNJAR
15. HILMO KOZLICA
16. ASIMA MUJAGIĆ
17. SEAD HAMBAŠIĆ
18. SENADA BRATIĆ
19. ADEM DEMIROVIĆ
20. OSMAN SULIĆ
21. LEJLA ARIFOVIĆ
22. MIRZA SAGRKOVIĆ
23. ANA HOŠIĆ
24. JASMIN KAZAZ
25. ADMIR ČAVKIĆ
26. ASIMA PAŠIĆ
27. IRFAN MIDŽIĆ
28. MIRSANDA LONIĆ
29. IVAN UREMOVIĆ
30. ELVIR ABDIJANOVIĆ
31. ZEHIDA GORETIĆ
32. ELVIR RAMIĆ
33. TENZILA SKOPLJAK
34. DAVOR ŽUPA
35. NEDŽAD MEŠIĆ

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Portal Bisce.ba
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top