All for Joomla All for Webmasters

PRILOG DOKUMENT: Opozicija i dio Pozicije u gradskom vijeću Grada Bihaća tvrdi da je rebalans budžeta Grada Bihaća u korist predizborne kampanje Šuhreta Fazlića

10 October 2020
(0 ocjena)
Pročitano 507 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

U četvrtak, 08. oktobra 2020.godine najavljena je Sjednica gradskog vijeća grada Bihaća koja je prekinuta zbog toga što nije bilo kvoruma za nastavak rada sjednice. Nastavak prekinute sjednice održat će u ponedeljak 12. oktobra 2020.godine, a nakon redovne sjednice biće zatraženo i održavanje vanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Bihaća na kojoj će se razmatrati rebalans budžeta za 2020.godinu.

Opozicija i pojedini vijećnici iz pozicije tvrde da je rebalans budžeta u korist predizborne kampanje gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Isto tako predviđeni rebalans Budžeta grada Bihaća otkrio je i duboke podjele unutar bihaćke SDA što je pokazao “verbalni rat” na društvenim mrežama između Federalnog zastupnika Hamdije Abdića i Predsjedavajućeg gradskog vijeća Grada Bihaća Irmana Alijagića. Razlog unutarstranačkog sukoba između stranačkih kolega Abdića i Alijagića bio je izdvajanje budžetski sredstava za sport u Gradu Bihaću, a posebice za Nogometni klub “Jedinstvo” koji je trenutno na čelu tabele Federalne lige.

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Bihaća za 2020.godinu, za Tekući grant sport, predviđen je rebalans u iznosu od 905.526,00 KM prema sljedećem /PRILOG/:


Dalje rebalansom budžeta predviđeno je izdvajanje 400.000 KM za uređenje pomoćnog nogometnog terena za koji saznajemo da je dio Javne ustanove za sport i rekreaciju grada Bihaća. /PRILOG/

Građanima Bihaća u nastavku objavljujemo kompletan rebalans Budžeta za 2020.godine:

Top