All for Joomla All for Webmasters

ŠEMSO JE RAZVALIO SVEGA ČEGA SE DOHVATIO !!

18 December 2020
(2 ocjena)
Pročitano 1159 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Kod Šemsudina Dedića u politčkom smislu vrvi od problema, a SDA Bihaća ima samo jedan problem, a to je Šemsudin Dedić. Ništa u SDA Bihaća ne funkcionira, stranka je potpuno deklasirana, dezorijentirana, rasturena. Zgažena ličnim interesima kojima je već predugo podređen interes stranke i građana koje SDA Bihaća pretendira zastupati.

Analizirajući politiku Šemsudina Dedića, stiče se utisak da on ne zna gdje veže, a gdje driješi. Prosto je nevjerovatno da je uspio da razvali sve čega se dohvatio, sa svojim kumovima, rođacima i ahbabima. SDA Bihaća, nastala davne 1990. godine, nakon 30 godina djelovanja, a poslije potopa na lokalnim izborima, na putu je da postane irelevantan politički faktor u političkom životu Bihaća. On je postao najveći problem SDA Bihaća. On je najveći proizvođač problema i spreman je na žrtvovanje svega da bi amortizirao, a ne riješio svoje i probleme svoje ekipe.

Sve svoje političke promašaje, kao i promašaje svoje ekipe, koja se uglavnom sastoji od kumova, rođaka i ahbaba pametno raspoređenih, on opravdava relativizacijom i šutnjom. Zbog toga SDA Bihaća kontinuirano i sigurno klizi nizbrdo. Povijest bolesti SDA Bihaća datira od 2016. godine kada je Šemso sa ekipom preuzeo ovu stranku, samo je dugo bila u latentnoj fazi, jer se sistematski minimalizirala, ili ignorirala, da bi sa Samirom naprosto esklairala.

Da je za šefa SDA Bihać, nakon Hadisa Jusića izabran netko samouvjereniji, u politici iskusniji i po sebi spretniji (poput Ervina Bibanovića), bolest bi nastavila tinjati i vjerovatno ne bi još zadugo došla u sadašnju terminalnu fazu. No, šta je tu je. Sad bi doista tikva trebalu puknuti. Stranka ne može bez lidera, a SDA Bihaća ga u Samiru (sa Šemsom i ekipom iza leđa) nema. To je postalo vrlo jasno, ali je grešku u procjeni teško na prvu priznati. Svima u stranci je bilo jasno da je Samir pogrešan izbor.

A i korektno je legalno izabranom predsjedniku GO SDA Bihaća bilo dati šansu da pokaže šta može. Pokazao je da ne može puno. Pitanje je i koliko je mogao pokazati sa Šemsinom nesposobnom ekipom. I nije ovdje stvar u tome da je Samir od početka dočekan na nož, iako je to tačno, ali to za njegovu današnju poziciju nije presudno. Jer, da je bilo tko drugi sa čvrstim liderskim gardom, bio na Samirovom mjestu, izložen bočnim udarima, dezauviranju od kolega, destabiliziranju, prošao bio isto kao on.

Nakon lokalnih izbora SDA-ovo članstvo je razočarano, apatično i jednostavno ne vjeruje da SDA Bihaća u ovom sastavu može bolje. Isto tako, mora se pošteno priznati da je Samir naslijedio stranku u krizi, da ga je veći dio stranačkog rukovodstva prihvatio samo zbog kompromisa ili nekih ličnih interesa, no nikada ga, zapravo nisu doživjeli kao šefa stranke.

Top