All for Joomla All for Webmasters

GODINAMA ŠEMSINA POLITIKA NIJE U SKLADU SA REALNOŠĆU

26 December 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 847 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Kada vam Šemsudin Dedić kaže da je stanje u SDA Bihaća dobro, možete biti sigurni da je stanje izuzetno teško. Godinama se već istina o stvarnom stanju u SDA Bihaća nije otrgnula iz usta ovoga vječitog krajiškog političara.

Radi se o zadivljujućem postignuću, jer da bi Šemso mogao godinama nastupati, a pri tom stalno iznositi nerealne projekcije, potrebna je snaga volje kakvu je riječima teško opisati. Osim, ako o njoj ne govorimo realno. Nije da u pogledu averzije prema istini dojučerašnji šef krajiške SDA, nije imao ravnopravne partnere – kakvi su recimo bili bivši premijer Husein Rošić ili bivši šef SDA Bihaća Hadis Jusić, no određena lakoća u proricanju očiglednog, jedna priprosta razdruženost s elementarnom logikom i tupa ravnodužnost kojom se upušta u vrijeđanje inteligencije članova SDA Bihaća, čine ovog političara ipak posebnim.

Članovi SDA Bihaća su već na to navikli, pa su odavno počeli uzimati zdravo za gotovo da će ih Šemso obmanuti čim zine. Njegove magle su, može se reći, usvojene kao regularni segment pejzaža općeg stanja u SDA Bihaća. Spektakularni debakl SDA Bihaća na lokalnim izborima, popraćen je saznanjem da debakl ima svoga autora. U pripremi izborne kampanje, kada su pojedini članovi upozoravali na probleme i predlagali drugčiju izbornu kampanju, primjerenu aktuelnoj higjensko-epidemiološkoj situaciji, Šemso je tvrdio da je važnije kad „pješadija“ izađe na teren. Tada, početkom predizborne kampanje, Šemso je ignorirao Adnana Alijagića, zbog upozorenja da će, ne preduzmu li se adekvatne mjere, stranka na lokalnim izborima doživjeti debakl.

Još je turobnije vratiti se dalje u prošlost, u 2016. godinu, kada je vječiti krajiški političar Šemso ignorirao brojna upozorenja istaknutih članova SDA Bihaća da se ne ruši vlada Izudina Saračevića, pogotovo ne sa rukama sljedbenika ratnog zločinca Fikreta Abdića. Kao što je ignorirao i brojna upozorenja da će zbog pogrešne politike SDA Krajine i ponašanja premijera Huseina Rošića stranka ostati bez koalicijskog kapaciteta, što se i desilo nakon općih izbora 2018. godine. Iako SDA Kantona ima najviše poslanika u Skupštini USK-a, zbog pogrešne politike Šemse Dedića i Huseina Rošića, poslanici ove stranke taru opozicjske klupe u kantonalnoj skupštini.

Uglavnom, majstor debakla SDA Bihaća, a bogami i Kantona, ne sastaje se sa realnošću ni kad spava. Da je stanje u Bihaću, a bogami i u Kantonu normalno, odavno bi se rodio prijedlog da milidedić postane mjerna jedinica za težinu isporučene pogrešne politike. Time bi se značajno pojednostavio i proces informiranja u SDA Bihaća, a bogami i Kantona. Na primjer: „Gradski odbor SDA Bihaća danas je izdala sopćenje u kome je tukla intezitetom 120 milidedića“. Ili, drugi primjer:“ Predsjednik KO SDA USK-a Mirsad Vojić danas je dao izjavu i smorio intezitetom 150 milidedića“.

Top