All for Joomla All for Webmasters

EKSKLUZIVNO: NAČELNIK OPĆINE KLJUČ NEDŽAD ZUKANOVIĆ (SDP) TRAŽI OD PREDSJEDNIKA KO SDP USK ...

20 January 2021
(0 ocjena)
Pročitano 830 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Više od godinu dana u Velečevu kod Ključa pripadnici policije Unsko-sanskog kantona svakodnevno iz autobusa koji saobraćaju prema Bihaću ili Velikoj Kladuši izvode sve migrante koji nemaju validne dokumente.

Zadatak pripadnika policije USK da sve migrante onemoguće u toj namjeri na kontrolnom punktu na ulasku u Ključ. Nakon toga, migrante na punktu preuzimaju službenici Crvenog križa Općine Ključ, koji im daju neophodnu prvu medicinsku pomoć i izvrše zdravstveni pregled. Potom ih smještaju u improvizovani mali kamp u kojem nemaju uslove za boravak.

Zbog loših uvjeta u improvizovanom kampu povećan je broj migranata u gradskoj zoni općine Ključ i okolnim selima koji pokušavaju doći do grada Bihaća. Prema provjerenim informacijama sa najvišeg nivoa Gradske uprave Bihaća saznajemo da je načelnik općine Zukanović Nedžad (SDP) tražio od predsjednika Kantonalnog odbora SDP USK Hajrudina dr. Havića da izvrši politički pritisak na aktulanog premijera Vlade USK Mustafu Ružnića i traži zatvaranje kontrolnog punkta MUP-a USK u Velečevu.

Zatvaranjem kontrolnog punkta MUP-a USK u Velečevu načelnik općine Ključ želi da se omogući nesmetan prolazak autobusa koji prevoze migrante prema Bihaću ili Velikoj Kladuši te da općina Ključ bude FREE MIGRATION zona na teret Grada Bihaća.

Top